– Latte –
Italiaans voor ‘Melk’. Een shot espresso en heel veel melk en een klein laagje schuim. Een klassieker
Yassine Mili
2017-05-11T05:50:02+00:00
– Latte macchiato –
Dit is een latte met meer schuim. Daarnaast is er ook een verschil in de (voor)bereiding. De hete, gestoomde melk wordt eerst klaar gemaakt en in een glas geschonken. Hierna wordt de espresso shot gezet en er voorzichtig overheen gegoten. Op deze manier creëer je een gelaagd effect
Yassine Mili
2017-05-11T05:31:27+00:00
– Cappucino –
‘S werelds populairste koffie. Traditioneel bestaand uit 1/3 Espresso, 1/3 melk, 1/3 schuim. Het schuim bestaat bij voorkeur uit hele kleine belletjes, waardoor het zogenoemd “microschuim” vormt. Dit is een belangrijk element om de cappuccino de zalvende smaak te geven
Yassine Mili
2017-05-11T05:32:50+00:00
– Flat white –
Deze drank is beroemd gemaakt in Australië. Het is een sterke drank die ergens tussen de cappuccino en de latte in zit. Een dubbele shot espresso, aangevuld met gestoomde melk en een goede laag met microschuim bovenop
Yassine Mili
2017-05-11T05:34:10+00:00
– Cortado –
Een sterke drank. Een dubbele shot espresso in een macchiato glas aangevuld met gestoomde melk en een laag schuim in de stijl van een Latte
Yassine Mili
2017-05-11T05:35:14+00:00
– Mocha –
Genoemd naar de Haven van Mokka (Mocha). Gemaakt met chocolade, espresso, warme melk. Dit alles wordt afgetopt met slagroom
Yassine Mili
2017-05-11T05:36:22+00:00